maanantai 27. marraskuuta 2006

"Vitsi, että kaipaan tupakanpolttoa!" ("Boy, do I miss smoking!") 18.11.2004

Jos sanot sen tarpeeksi usein alat tosiaan uskomaan tuohon. Mutta olisiko elämä erilaista jos polttaisit jälleen?

Tottakai se olisi. Siitä hetkestä lähtien kun heräät, siihen hetkeen asti kun menet nukkumaan, elämäsi ei koskaan olisi enää samanlaista. Jälleen kerran sinun pitäisi polttaa tupakkaa heti kun heräät ihan vain sen takia että saisit "voimaa ja energiaa" nousta sängystä ja saisit koneen käyntiin. Yskit hieman limaa keuhkoista ja juot vettä jotta pääset kostuttamaan karmean kuivaa kurkkuasi. Suussasi maistuu samalta kuin joku olisi paskonut sinne ja päätäsi särkee. Mutta et ihmeemmin välitä tästä, sillä tälläiseltä sinusta tuntuu joka aamu. Hauska ajatus, kun ajattelet tupakattomia aikojasi, tapasit herätä puhtaan, terveen ja virkeän tuntuisena joka aamu.

Alat pukeutua ja valmistaudut lähtemään töihin. Kuluu viisitoista minuuttia joten poltat yhden tai kaksi tupakkaa. Aamiainen ei oikein maistu miltään. Parempi lisätä vähän suolaa ja pippuria tuohon munakkaaseen. Kahvikin on tosi laihan makuista, ei mitään makua tai hajua. Pakko laittaa muutama mitta kahvia enemmän ensikerralla. Kun olit tupakoimaton kaikki tuoksuivat ja maistuivat paljon paremmilta. Ja taas on aika polttaa muutama tupakka.

Huomaat että on parempi joutua, sillä olet jo nyt aikataulustasi myöhässä. Mihinkä tuo aika oikein kuluu? Kun et tupakoinut, sinulla oli aamuisin paljon enemmän aikaa kaikkeen. Parempi kiirehtiä ettet ole taas myöhässä töistä.

Auton tuulilasin sisäpinta näyttää likaiselta. Se on yllättävää, sillä puhdistithan sen juuri kolme viikkoa sitten. Parempi raapia tuo ruskea kerros siitä pois viikonloppuna. Ei ihme että lapset jatkuvasti valittavat pahasta hajusta autossa. Muistatko kun et tupakoinut, niin jouduit puhdistamaan tuulilasin sisäpinnan vain kerran kuudessa kuukaudessa.

Sinä vihaat istua autossa ruuhka-aikoina. Se on 45 minuuttia pelkkää turhautuneisuutta. Poltat kolmesta neljään tupakkaan kodin ja työpaikan välillä. No on se sentään parempaa kuin mennä julkisilla missä et voi polttaa ollenkaan. Näitten matkojen loppuvaiheessa istut sytyttämätön tupakka huulillasi ja sytkäri kädessä kiroillen että eikö jo kohta olla perillä. Ja vihdoin kun saavut määränpäähäsi, tunget itsesi ulos sytyttääksesi tupakan niin nopeasti kuin voit. Kun olit tupakoimaton ja ajoit autoa tai kuljit julkisilla, et edes ajatellut tupakkaa.

Olet nyt jo tosi paljon myöhässä. Juokset parkkialueelta toimistolle. Keuhkosi alkavat vinkua ja sinua alkaa yskittää. Et saa kunnolla henkeä ja sydämesi on räjähtämäisillään rinnastasi. Huomaat että kun olit tupakoimaton, tuollainen pieni juoksupyrähdys ei saanut sinua edes hikoilemaan.

Töissä puhelin vain soi ja soi. Sinulla ei ole edes aikaa käydä tupakalla. Mutta tiedät löytäväsi aina aikaa käydä ainakin kahdella tupakalla joka tunti. Oikeastaan, kun sinulla on tuo tunnin kokous edessäsi mistä et pääse luikahtamaan tupakalle on sinun syytä polttaa muutama ylimääräinenkin. Et halua taas eteesi samanlaista tilannetta kuin viime viikolla jolloin pomosi kysyi sinulta vaikean kysymyksen ja kaikki mitä pystyit ajattelemaan oli se milloin voisit taas polttaa seuraavan tupakan. Elämä oli paljon helpompaa kun et tupakoinut.

Kotiinpaluu ruuhka-aikana on ihan yhtä paha homma kuin töihin menokin. Sinun pitäisi pysähtyä jossakin ja ostaa tupakkaa. Saattaa olla että sinulla ei ole tarpeeksi tupakoita jotta selviäisit huomiseen. Taas täytyy panna palamaan muutamia euroja.

No, olet vihdoin kotona. Parempi että käyt tupakalla ennen illallista sillä lapset eivät anna sinun polttaa pöydässä. Ja taas polttelet vähintään puolet askista ennen nukkumaanmenoa. Olet todellakin väsynyt. Olen varma että sinusta tuntuu että poltit liian paljon tänään. Ja päivän viimeiset ajatuksesi ennen nukahtamista ovat "vitsi että kaipaan tupakatonta aikaa". Ajattele mitä elämäsi oli silloin kuin poltit tupakkaa. Muista tämä äläkä polta sitä yhtäkään.

Ei kommentteja: