tiistai 28. marraskuuta 2006

Alkusanat ("Preface") 23.8.2005

Älä koskaan ota henkostakaan.

Se vaikuttaa niin yksinkertaiselta. Jos haluat lopettaa tupakanpolton, niin ainoa asia mitä sinun pitää tehdä on se ettet koskaan ota henkostakaan. Siinä sinulle opas jolla vapautua yhdestä kuolettavimmasta vitsauksesta joka on kohdannut ihmiskuntaa. Melkein viisi miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain tupakasta johtuen. Useat heistä tiesivät nämä vaarat ja halusivat lopettaa, mutta he eivät tienneet kuinka vapautua niin monimutkaisesta ja voimakkaasta riippuvuudesta. Totuushan on, ettei tämä ole monimutkainen riippuvuus ja vaikkakin se saattaa pinnalta näyttää voimakkaalta, todellisuudessa se ei sitä ole. Kyllä, on paljon ihmisiä jotka tupakoivat kunnes se heidät tappaa, mutta kyse ei ole siitä etteivät he voineet lopettaa. Syy tähän on se että he eivät ymmärtäneet mitä lopettamiseen tarvittiin ja mikä tärkeämpää, mitä vaaditaan siihen että pystyy pysymään erossa. Jälleen se oikea vastaus kumpaankin on ettei koskaan ota henkostakaan.

Jokainen joka käy sen vaivan läpi että lukee näitä tekstejä, tulee näkemään tuota lausetta usein. Vaikka se saattaakin kuulostaa toistolta siihen asti että se ärsyttää, se on se yksi avain siihen että onnistut lopettamisessa. Tämä on sarja lyhyitä artikkeleita, jotka käsittelevät eri tupakointiaiheita ja on kirjoitettu yli 22 vuoden aikana. Artikkeleja ei kirjoitettu siitä lähtökohdasta että ne muodostaisivat oppaan tupakoinninlopettamiseen, vaan vahvistamaan sellaisten ihmisten motivaatioita jotka ovat lopettaneet klinikoilla joita olen pitänyt, muistuttaakseni heitä siitä että miten tärkeää on olla varuillaan pysyäkseen erossa tupakasta. Vaikka niitä ei ollutkaan tarkoitettu oppaaksi lopettamiseen, ne voivat hyvinkin palvella sinua vahvistamalla sinua ja auttamalla sinua liittymään niihin miljooniin onnistuneisiin ex tupakoitsijoihin jotka ovat elossa tänä päivänä.

Mitä enemmän luet, sitä enemmän tulet ymmärtämään miksi poltat ja miksi sinun tulisi lopettaa. Alat myös ymmärtämään miten elämäsi voi muuttua kun lopetat. Sen jälkeen kun olet käyttänyt muutaman minuutin jonkun artikkelin lukemiseen joka koskettaa jotakin sinun tupakointiisi osuvaa kohtaa, törmäät hetken kuluttua lauseeseen joka kertoo mitä sinun tulisi tehdä jotta olisit vapaa tänään. Kun pääset loppuun saakka, sinulla tulee olemaan kaikki se ymmärrys ja työkalut paikoillaan joita tarvitaan siihen sitoumukseen joka säästää terveytesi ja todennäköisesti henkesi.

Tulet ymmärtämään että kaikki mitä sinun täytyy tehdä pysyäksesi savuttomana on se että
Älä Koskaan Ota Henkostakaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja käännöksiä. Kiitokset näistä.