maanantai 27. marraskuuta 2006

Miksi aloitin tupakoinnin? Miksi lopetin? ("Why Did I Start Smoking? Why Did I Quit?") 8.12.2004

Se on oikeastaan hauskaa, ihmiset koittavat yhdistää sen miksi he tupakoivat nykyään siihen koska ja miksi he aloittivat tupakoinnin. Todellisuudessa, syyt siihen miksi aloitit ja jatkat eivät ole samoja. Jotkut ihmiset aloittavat koska ympäristö painostaa heitä. Mutta tämän päivän yhteiskunnassa, jos ympäristön paineet olisivat se vaikuttava kerroin, se saisi ihmiset lopettamaan, ei jatkamaan tupakointia. Jotkut ihmiset aloittivan tupakanpolton näyttääkseen vanhemmilta ja kypsemmiltä. Kuinka monet 30, 40, 50 tai 60 vuotiaat haluavat nykyään näyttää vanhemmilta kuin jo ovat? Toiset aloittavat tupakoinnin kapinoidakseen. Heidän vanhempansa, opettajat, lääkärit ja muut aikuiset kertoivat heille etteivät he voi polttaa. Joten näyttääkseen heille kuka hallitsi, he polttivat silti. No kuinka monia 60 vuotiaita tupakoitsijoita täällä oikein on jotka polttavat tänään näyttääkseen 80-90 vuotiaille vanhemmilleen että he eivät edelleenkään voi kieltää heitä tupakoimasta.

Ihmiset aloittavat tupakanpolton useista syistä, mutta jatkavat sitä vain yhdestä ainoasta - heistä tulee huumeriippuvaisia ja se huume on nikotiini. On mielenkiintoista sillä sama tapahtuu kun tupakoitsija lopettaa, se pääsyy, miksi joku lopetti tupakanpolton muuttuu toissijaiseksi siinä vaiheessa kun lopettaminen on jo varmemmalla pohjalla. Jotkut ihmiset lopettavat tehdääkseen muista onnellisia, tai koska työpaikalla on kielletty tupakointi. Mutta lopettamisen jälkeen he huomaavat, että heidän olonsa on parempi kuin koskaan, he ovat rauhallisempia, energisempia, onnellisempia, heillä on enemmän rahaa ja mikä tärkeintä huomaavat hallitsevansa omaa elämäänsä enemmän. Heidän uusilla syillänsä ei välttämättä ole mitään tekemistä niitten alun lopettamissyiden kanssa. Monella tapaa ne ovat parempia ja kestävämpiä syitä. Tai jos jotkut ihmiset lopettavat vain terveydellisistä syistä, alkavatkin ymmärtämään että tupakoinnissa ei olekaan mitään hohtoa. Joskus elämänlaatu tulee tärkeämmäksi kuin elämän pidentämisen ajatteleminen.

Mikä tahansa sinun alkuperäinen lopettamisen syy oli, se on edelleen erittäin pätevä. Sen lisäksi, olet huomannut useita etuja tai sinulla on vielä huomaamatta etuja jotka tulevat esille myöhemmin. Joitakin et tule edes ajattelemaan mutta silti ne ovat totta. Keskity niihin kaikkiin hyviin syihin olla polttamatta. Tästä tulee sinun voimasi pysyä oikeassa suunnassa, ja pystyt ylittämään nuo inhottavat halut ja ajatukset jotka saattavat nousta mieleesi tyhjästä. Muistat tai et ne syyt miksi aikoinasi aloitit tupakoinnin, niin kauan kun muistat miksi lopetit ja miksi haluat pysyä vapaana, pystyt pitäytymään päätöksessäsi - olla ottamatta henkostakaan.

Ei kommentteja: