maanantai 27. marraskuuta 2006

Älä koskaan ota henkostakaan: ("Never Take Another Puff") 7.1.2005

Sanon sen joka päivä klinikoillani, se mainitaan melkein kaikissa viesteissäni ja näet sen kaikkien näiden lyhyiden artikkeleiden lopussa. Siitäkin huolimatta minusta tuntuu etten voit toistaa sitä tarpeeksi usein - Älä koskaan ota henkostakaan! Ei se siitä johdu että pelkäisin että pidät tupakoinnista ja päätät miten mahtavaa on jälleen tupakoida. Päinvastoin, sinua rupeaa todennäköisesti huimaamaan, voit pahoin ja tunnet olosi sairaaksi. Ja todennäköisesti vihaat itseäsi kun olet sen tehnyt. Tämäkään ei ole ongelma.

Oikea vaara piilee nikotiiniriippuvuuden vahvistamisessa. Se on voimakas riippuvuus. Yksi henkonen voi saada sinut polttamaan yhtä paljon kuin ennenkin muutaman päivän kuluessa. Meillä on ollut tupakoinninlopettamisklinikoita joiden osallistujat ovat olleet aiemmin polttamatta yli 20 vuotta. Eräänä päivänä he olivat vain päättäneet kokeilla yhtä. Näinkin pitkän ajan jälkeen, vain yksi savuke on tarpeeksi aikaansaamaan koko riippuvuus - vieroitusprosessin. He olivat jälleen koukussa huumeeseen ja muutaman päivän sisällä heidän kemiallinen riippuvuutensa palaa. Kaikki fyysiset vaarat, psykologiset ongelmat ja ne suunnattomat kulut palaavat aiemmalle tasolleen.

Jollet usko tämän voivan tapahtua sinulle, tule käymään seuraavalle ensimmäisen tai toisen illan tupakoinninlopettamisklinikalleni. Kuuntele näitä kaikkia uusia ilmoittautujia jotka ovat siellä lopettaakseen tupakoinnin. Näitä ihmisiä jotka olivat kerran vapaat tupakoinnista pidemmän aikaa, ihmisiä jotka eivät pitäneet tupakoinnista, ihmisiä jotka eivät rakastaneet tupakointia, ihmisiä jotka nyt tarvitsivat jälleen apua saavuttaakseen jälleen tupakoimattomuuden koska olivat tehneet yhden järkyttävän virheen. He eivät olleet vastustuskykyisiä ensimmäiselle henkoselle. Todennäköisesti sinäkään et ole. Mieti tätä seuraavalla kerralla kun saat ohimenevän ajatuksen tupakasta.

Nyt sinulla on valinnanvaraa. Voit olla tupakoimaton ex-tupakoija tai sinusta voi tulla taas tupakoija joka on riippuvainen savukkeistaan. Harkitse kumpaakin vaihtoehtoa tarkasti. Kumpi elämäntapa sopii sinulle paremmin - orjuus tappavaan rikkaruohoon vai todellisesti vapaa henkilö? Sinun on tehtävä lopullinen ratkaisu. Jos ratkaisusi on jälkimmäinen, käytä hyväksesi seuraavaa ohjetta - Älä koskaan ota henkostakaan.

Ei kommentteja: